**CLE Materials** 

## **Master The Magic of Family Building**

Login:

Password:

Reproductive Technology Law in a Changing World

Sunday, September 17, 2017

<u>Schedule Key</u> A – Advanced Topics

B – Beginner Topics

Time		Title	Speakers	CLE	Room		
1:30-1:45 PM	Welcome & Opening Remarks						
1:45-2:45 PM	A	The Bear Necessities: Issues with ICWA and ARTS	Moderator: Will Halm Speakers: Mark Fiddler Delia M. Sharpe (ED, CA Tribal Families Coalition)	1 hour			
	В	Soarin' Through Fundamental Legal Issues in 3 <sup>rd</sup> Party reproduction	Moderator: Greg Masler Speakers: Michelle Keeyes and Peggy Swain	1 hour			
2:45-4:00 PM	A	Avoiding a Mad Tea Party: Malpractice 101	Moderator: Susan Crockin Speakers: Gary Debele and Wendy Wen Yun Chang	1.25 hour (Ethics Credit)			
	В	The Circle of Life: Medical and Psychological issues in Third Party Reproduction	Moderator: Andrea Speck-Zulak Speakers: Dr. Brooke Friedman and Carole LieberWilkins, MFT	1.25 hour			
4:00-4:15		Break					
4:15-5:15 PM		EXCUSE ME?Representing clients who don't speak the same language	Moderator: Laura Koupal Speakers: Tabitha Koh and Veronica Norber	1 hour (Ethics credit)			

6:00 – 8:00 p.m. Welcome Reception around the pool (north tower) in the hotel

**CLE Materials** 

Login:

Password:

## **Master The Magic of Family Building**

Reproductive Technology Law in a Changing World Monday, September 18, 2017 Schedule Key

A – Advanced Topics

B – Beginner Topics

Time		Title	Speakers	CLE	Room		
7:00-8:00 AM	Breakfast and Housekeeping Items						
8:00-9:00 AM		Intersection of Reproductive Rights and Third Party Reproduction in the Current Political Climate	Moderator: Debra Guston Speaker: Professor/Dean Judith Daar	1 hour			
9:00-10:00 AM	A	So this is Love: Fertility Preservation for Cancer Survivors	Moderator: Karen Spence Speakers: Joyce Reinecke and Nanette Elster	1 hour			
	В	Riding the Carousel of Insurance and Escrow in ART Arrangements	Moderator: Lauren Duffer Speakers: Virginia Hart and Rich Geisler	1 hour			
10:00-10:15		Break					
10:15-11:15 AM	A	Sex, Lies & Videotape: Ethics & ART at the Movies	Moderator: Lori Myers Speakers: Colleen Quinn and Stephanie Brinkley	1 hour (Ethics Credit)			
	В	ART on the Roller Coaster of Life: Divorce and Estate Planning in ART	Moderator: Judith Hoechst Speakers: Steve Snyder and Tim Schlesinger	1 hour			
11:15 AM-12:30 PM		Gamete Friending: Psychological Dynamics of known donation	Moderator: Nidhi Desai Speakers: Andrea Braverman and Deborah Madison Teen Speaker: Allanah Elster	1.25 hours			
12:30-1:30		Lunch					
1:30-2:30 PM		To Be Anonymous or Not To Be Anonymous, That is the Question: The Impact of Anonymity or Openness in Sperm and Egg Donation	Moderator: Deborah Wald Speakers: Sperm Bank of CA (Alice Ruby); Beverly Hills Egg Donation (Robyn Perchick); Attorney Emily Doskow	1 hour			
2:30-3:30 PM		Implicit Bias and Microaggressions in Assisted Reproduction Law	Introducer: Simi Denson Speakers: Deborah Wald and Diane Goodman	1 hour			

5:30 – 8:30 p.m. Evening Reception at the House of Blues (400 West Disney Way)

**CLE Materials** 

Login:

Password:

## **Master The Magic of Family Building**

Reproductive Technology Law in a Changing World

Schedule Key

A – Advanced Topics

B – Beginner Topics

## Tuesday, September 19, 2017

Time	Title	Speakers	CLE	Room		
7:00-8:30 AM	Breakfast and Housekeeping Items					
8:30-10:00 AM	It's a Small World: Cross-Border Surrogacy and Dual Citizenship (How to Advise International Parents Returning Home from the U.S.)	Moderator: Victoria Ferrara Speakers: Mandy Pecher and Fabien Joly and Ida Parisi	1.5 hours			
10:00-11:00 AM	Frozen Ever After (Medical Professional Panel)	Moderator: Nidhi Desai Speaker: Dr. Angeline Beltsos	1 hour			
11:00-11:15	Break					
11:15 AM-12:15 PM	Modern Day Matchmaking - Ethics and Standards of Practice	Moderator: Stephanie Caballero Speaker: Judy Sperling and Gary Debele	1 hour (Ethics credit)			
12:15-1:15 PM	What's Happening In Your Neck of the Woods? Case Law updates from across the US	Moderator: Theresa Roetter Speakers: Heather Ross and Peggy Swain	1 hour			
1:15-1:30 PM		Closing Remarks				